Asbestinventarisatie

Op het gebied van asbest gerelateerde wet- en regelgeving vinden veel ontwikkelingen plaats. Gezien de gezondheidsrisico’s is deskundig en integer advies van belang. Sinds 1 maart 2017 is de wetgeving (Arbeidsomstandighedenwet) gewijzigd, waardoor asbestinventarisaties worden afgestemd om de geplande ontwikkeling, zoals renovatie of (totaal-)sloop.
Een asbestinventarisatie omvat ten minste het gebied dat na de verwijdering van het asbesthoudende materiaal wordt geïnspecteerd als onderdeel van de eindcontrole van de asbestverwijdering. Kortom de asbestinventarisatie moet worden afgestemd op de geplande ontwikkeling. Hierbij moet de gehele ruimte waar de ontwikkeling is gepland worden geïnventariseerd.
Bij andere asbestvraagstukken adviseren wij om te beginnen met een QuickScan om zo het onderzoek op uw vraagstelling af te stemmen.
Om de door u te maken kosten zo inzichtelijk te maken kunt u bij FibreSearch een offerte opvragen, waarbij wij u een modulair opgebouwde offerte toesturen. Door voor u inzichtelijk te maken wat de kosten zijn van de verschillende onderdelen willen wij zo transparant mogelijk werken. Weet waar u voor betaald!

Meer weten?

Vul het contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

U kunt ons uiteraard ook bellen of mailen! Bij voorkeur stuurt u ons een e-mail, aangezien wij vaak onderweg zijn om klanten te voorzien van gedegen advies.

Fibresearch Asbestinventarisatie

Postadres
Laboratoriumstraat 6
5617BJ, Eindhoven

E-mail: info@fibresearch.nl
Telefoon: +31 (0)40-7370452